digital.bgOрганизаторите на Олимпийските игри в Токио, които ще се проведат през

...
digital.bgOрганизаторите на Олимпийските игри в Токио, които ще се проведат през
Коментари Харесай

Медалите на Олимпийските игри в Токио през 2020г. ще са от рециклирани електронни устройства

digital.bg

Oрганизаторите на Олимпийските игри в Токио, които ще се проведат през 2020г. приготвят доста забавна изненада на състезателите. Идеята им е спечелилите в другите съревнования и дисциплини да получат медали, които са създадени от рециклирани електронни устройства. В това число влизат остарели или дефектни джаджи като смартфони, фотоапарати,лаптопи, геймърски конзоли и други Самата самодейност се споделя " The Medal Project " и стартира през април 2017г. в цяла Япония. 

Досега са основани хиляди центрове, в които жителите могат да върнат остарели електронни устройства и да допринесат на собствен ред за амбициозния план. Организаторите на Олимпиадата в този момент потвърдиха публично, че към този момент са събрали съвсем 48 тона рециклирани джаджи, в допълнение към над 5 милиона използвани мобилни телефона, съобщи FastCompany. Инициативата върви по отношение на първоначалния график за събиране на нужното количество остаряла електроника за направата на медалите.

 



Припомняме ви, че още през юни разбрахме, че суровините за производството на бронзовите медали към този момент са събрани. Само шест месеца по-късно бяха набавени 93.7% от златните и 85.4% от сребърните медали. Уникалният план ангажира над 90% от цялото население на Япония, които ще продължат да бъдат много дейни и в идващите месеци. Ако всичко върви по проект Олимпиадата през идната година ще е първата, в която спечелилите получават медали от рециклирана електроника.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР